16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ülkemizde öğretmen yetiştirme anlamında çok önemli bir yerde olan öğretmen okullarının kuruluşu her sene 16 Mart tarihinde kutlanmaktadır. Geçmişi Cumhuriyet öncesine dayanan öğretmen okullarının kuruluşu, ilk kez 2. Mahmut döneminde 16 Mart 1848 tarihinde gerçekleşmiştir. İlk olarak "Darül Muallimin-i Rüşdi "  ismi adı altında hayata geçen okullar, günümüzde öğretmen okullarının kuruluşu olarak tarihte yerini almıştır. 
Bu eğitim kurumları 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu öğretmenlerin yükseköğrenim görmeleri zorunluluğunu getirilmiştir. İlkokullara sınıf öğretmeni yetiştirilmesi için 1974-1975 öğretim yılından itibaren iki yıllık eğitim enstitüleri açılmıştır. 1982 yılında yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile iki yıllık eğitim enstitüleri eğitim yüksekokuluna dönüştürülerek eğitim fakültelerine bağlanmıştır.
Ülkemizde geçmişte öğretmenlik mesleği çok saygın hatta en saygın ve itibarlı meslekler grubunda yer almıştır. Ancak son zamanlarda bu kutsal ve itibarlı meslek değer kaybetmeye devam ediyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak