10 Kasım'ın Kaçıncı Yıl Dönümü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10 Kasım'ın kaçıncı yıldönümü? 10 Kasım kaçıncı yıldönümü anılıyor? Atatürk ne zaman öldü? Atatürk'ün vefatının kaçıncı yılı? Atatürk öleli kaç yıl oldu? Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı? Atatürk hangi yılda öldü ve Atatürk öleli kaç yıl oldu?
Bizler Türk milleti olarak her 10 Kasım'da Atatürk'ü anıyor, onun bu vatan için neler yaptığını, nasıl mücadele ettiğini detaylı bir şekilde kavramaya çalışıyoruz.
10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü anılıyor. Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil olmasa da ülke genelinde saygı duruşuyla kutlanıyor.
Mustafa Kemal 1881'de doğdu. 1934'te kendisine "Türklerin Babası" anlamına gelen Atatürk soyadı verildi. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nda Türk Milli Hareketi'nin lideriydi. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve ilk cumhurbaşkanı oldu. Atatürk'ün kapsamlı reformları Türkiye'nin modern ve laik bir ulus devlete dönüşmesine yardımcı oldu.

Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te hayatını kaybetti. Her yıl 10 Kasım'da tüm Türkiye, Atatürk'ün anısına saygı duruşunda bulunur. Saat 9:05'te ülke genelinde sirenler çalıyor. Herkes bir dakika durup sessiz kalıyor, Atatürk'ü ve başarılarını anıyor. Atatürk'ün anıtına çok sayıda kişi çiçek ve çelenk bıraktı.

2023 Yılında 10 Kasım, 85. yılı olarak anılmaktadır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak