Ortaokulda Devamsızlık Yapan Öğrenci Takdir Teşekkür Alabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ortaokullarda devamsızlık yapan öğrencilere, takdir teşekkür veriliyor mu? Ortaokulda devamsızlıktan dolayı takdir ve teşekkür belgesi verilmez mi? Ortaokulda devamsızlıktan dolayı takdir ve teşekkür belgesi alınmaz mı? Ortaokullarda devamsızlık belge almaya engel mi? Ortaokullarda devamsızlıktan dolayı belge alınıyor mu?
MEB, liselerde 5 gün devamsızlık hakkını aşan öğrencilere, takdir ve teşekkür belgesi verilememesi kararı almıştı. Peki bu uygulama ortaokullar içinde geçerli mi?

Bu uygulama lisede geçerli bir durumdur. Liselerde 5 gün devamsızlık yapan öğrencilere, takdir ve teşekkür belgesi verilmemektedir. Ortaokul ve ilkokullarda bu tip bir uygulama bulunmamaktadır. Ortaokula giden öğrenciler, 5 günden fazla devamsızlık yapsalar dahi, not ortalamalarının yettiği takdirde, takdir veya teşekkür belgesi almaktadırlar. 

Ortaokul öğrencilerinin devamsızlık hakları 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere toplamda 30 gündür. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma yoktur. Devamsızlıkları 20 günden fazla olan öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onay alması gerekmektedir. Kurul kararına göre öğrenci sınıfı geçebiliyor veya sınıf tekrarı yapabiliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak