Okul Öncesi Eğitim Kurumları Denetim Rehberi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

                                                 T.C.
                                      MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
                       Teftiş Kurulu
    
Sayı  :                                                  Tarih
Konu:

                                 

    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA
1.GİRİŞ 
Bakanlık Makamının ……….. tarihli ve …….. sayılı Makam Onayı ile Teftiş Kurulu Başkanlığının ……… tarihli ve ………. sayılı görevlendirme emirleri gereğince, ……..ili ……….ilçesinde bulunan ………..Anaokulunun genel denetimi ……. tarihleri arasında grubumuzca yapılmış olup, yürütülen genel denetim çalışmaları kapsamında, Eğitim-Öğretim Ortamları, Eğitim-Öğretim Faaliyetleri, Yönetim Faaliyetleri, Mali İş ve İşlemlerine ilişkin süreç ve sonuçlar ilgili kişi ve birimler ile iş birliği içinde,  mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere göre incelenerek değerlendirilmiş: tespit edilen hususlar aşağıda açıklanmıştır.
2. EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI
2.1. Okula Ait Temel Bilgiler
(Bu bölümde; Okulun eğitim-öğretime başladığı öğretim yılı, yeni bir binaya taşınması durumu, isim değişikliği, kurumun kaç bina/blok tan oluştuğu,  kurum binası başka bir kurum ile birlikte ortak kullanılıyorsa bu duruma ilişkin bilgiler vb. hususlara yer verilecektir)
2.2. Fiziki durum
1. Türk Bayrağı ve Atatürk köşesinin uygun olma durumu (Bayrak Kanunu; 17/3/1985, No:18697 sayılı Resmi Gazete- Türk Bayrağı Tüzüğü Md. 9;  MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Md. 85/2, 87-88;)
2.Okul bahçesinde Atatürk büstünün bulunması; bakım ve korumasının yapılması durumu (1928 Sayılı TD, MEB. 14.01.1981/282-81 Sayılı Genelge)
3. Derslikler, hizmet odaları, tasarım ve beceri atölyeleri, bahçe, okul kütüphanesi, spor salonu ve çok amaçlı salonlar, yemekhane, arşiv, kurum tabelaları,  eğitim-öğretim ortamlarının fiziki durumunun temizliği ile hizmete uygunluk durumu (MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Md. 85-86-88,89-91; Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği; Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Kılavuzu, MEB Kurum Açma Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği; Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik; MEB Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği; Milli Eğitim Bakanlığı “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu 10/11/2020 tarihli ve 16476274 sayılı Genelge; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği; 2092 S.T.D Yayınlanan MEB Temizlik Rehberi; Okullardaki ortak kullanım alanlarının hijyeni konulu 2016/10 sayılı Genelge)
4. Bahçesi elverişli olan okullarda yapılan çalışmaların durumu (trafik eğitim pisti, kum havuzu, bahçe oyun araçları, tarım çalışmaları, ağaç dikme, süs bitkisi yetiştirme, çim alan düzenleme, hayvan yetiştirme), (Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Md.90, 91)   
 

PDF'e Ulaşmak Tıklayınız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak