ÖĞRENCİ KOÇLUK SÖZLEŞMESİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ÖĞRENCİ KOÇLUK SÖZLEŞMESİ PDF İNDİR

EĞİTİM KOÇLUĞU SÖZLEŞMESİ

1.Eğitim koçluğu, öğrencilerin istek ve hedefleri doğrultusunda farkındalık yaratarak kişisel başarı ve gelişimleri destelemek amacı ile ders başarısı,ilişki ve iletişim ,Kariyer ,Sosyal yaşam ve hobiler konularında , eğitim koçluğu yıllık planı çerçevesinde yapılacaktır.

2.Koçluk  hizmetlerinden 5-12.Sınıf  öğrencileri gönüllülük esasına göre yararlanır.Koçluk talebi  doğrudan öğrenciden gelmelidir.Veli talebi ile koçluk hizmeti verilmez.(ancak öneri alınabilir)

3.Öğrenci görüşmeleri kurumun kendi binasında ders saati içinde / dışında yapılabilir.Öğrencinin okula görüşmelere getirilmesi ve okuldan alınması veli sorumluluğundadır.

4.Öğrenci koçluk hizmetlerinde sürerlilik esastır.Birlikte belirlenen seans sayısına göre (6-8) en fazla 15 günde bir aralıklar yapılacak olan görüşmelere öğrenci devam etmekle sorumludur.

5.Randevusuna mazeretsiz olarak iki kez üst üste gelmeyen öğrencinin sözleşmesi  doğrudan bitirilir.

6.Öğrenci koçu okul tarafından atanır.Öğrenci koç seçimi yapamaz.Ancak koçluk süreci içinde her iki tarafın yazılı dilekçesi ile değişiklik yapılabilir.Karar ilgili yönetici tarafından değerlendirilir.

7.Öğrenci koçluğu psikoterapi değildir,kişisel ve eğitimle ilgili hedefleri oluşturma /gerçekleştirme konularında tasarlanmış  profesyonel bir yardım ilişkisi olarak algılanmalıdır.Profesyonel  psikolojik yardım gerektiren durumlarda okul rehberlik servisinin değerlendirmesi  ile yönlendirme yapılabilir.

8.Koçluk süreci bir “tavsiye” ve “öğretmenlik”  ilişkisi değildir.Öğrenci her girişim için araştırma,karar verme ve eyleme geçme konularında sorumludur.

9.Öğrenci vereceği kararlardan , seçimlerden ve girişimlerden doğrudan sorumludur.Ancak yaşamsal konularda ebeveyne  bilgi verilir.

10.Koçluk görüşmelerinde gizlilik esastır.Bu esas doğrultusunda öğrencinin yazılı izni olmadan veliye bilgi verilmez.

11.Koçluk süreci başlangıcında öğrenciyi tanımaya yönelik yapılan ön görüşmelerde öğrencinin ve velinin verdiği bilgiler doğru kabul edilir.Özellikle sağlıkla ilgili konularda verilen bilgilerin sorumluluğu öğrenci ve veliye aittir.

12.Koçluk görüşmelerinde üçüncü şahıslar bulundurulmaz.Ancak öğrenci ismi vermeden seanslara ilişkin genel değerlendirmeler görüş alışverişi  ve eğitim amaçlı diğer koçlar ve rehberlik servisi ile paylaşılabilir.

13.Koçluk süresince öğrenci kendisine verilen  “Öğrenci Takip  Formu”nu  düzenli olarak saklamak ve her görüşmeye getirmekle sorumludur.

14.Eğitim koçu Sınav Takip Formu ,Kitap Takip Formu,Ebeveyn Görüşme Formu  gibi  ilgili belge  ve  formları dosyalamalıdır.

15.İş bu  sözleşme iki  nüsha olarak düzenlenerek her iki nüshası öğrenci ve veli tarafından imzalanır ve bir nüshası öğrenci dosyasına bir nüshası veliye verilir.

Öğrenci

Ebeveyn

    Eğitim Koçu

Adı Soyadı:

Adı Soyadı:

Adı Soyadı:

Sınıf /No:

Telefon:

Telefon:

İmza:

İmza:

İmza:

Sözleşme tarihi:

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak