Açık Lise Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

AÇIK LİSE ÖĞRENCİ BELGESİ NASIL ALINIR?
 

AÖL Öğrenci Belgesi Ne Demektir?
Açık Lise öğrenci belgesi açık lisede okuyan öğrencinin durumunu gösteren resmi bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için sistemde aktif olmanız gerekiyor. AÖL öğrenci belgesini alabilmeniz için ya yeni kayıt olmanız gerekmekte ya da kayıt yenileme yapmış olmanız gerekmektedir.

NOT: İki dönem üst üste kayıt yaptırmayanların sistmde durumu silik görüneceğinden dolayı bu öğrencilere öğrenci belgesi verilmez fakat durumlarını gösteren resmi bir belge alabilirler. Peki bu belge nedir? bu belgenin adı öğrenci durum belgesi dir.

AÖL Öğrenci Durum Belgesi Nedir?

AÖL Sistemine giriş yaptığınızda durumunuz silik görünmekteyse öğrenci belgesi alamazsınız. Bu durumda size sadece resmi evrak olarak durumunuzu anlatan öğrenci durum belgesi verilmektedir. AÖL sistemine giriş yapmak için AÖL Öğrenci Girişi bağlantı linkine tıklayınız.

Peki sistemde durumumuz ne zaman silik görünmektedir? Eğer iki dönem boyunca üst üste kaydınızı yenilemezseniz durumunuz sistemde silik olaak görğnecektir. Kaydınızı yenileyerek tekrar durumunuzu aktif hale getirebilirsiniz. AÖL sistemine girerek kaydınızı yenilemek için AÖL Kayıt Yenileme yapmalısınız

AÖL Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

AÖL öğrenci belgesi almak için öğrenci belgesi almak istediğinizi belirttiğiniz bir dilekçe ile AÖL Bürosuna başvurarak öğrenci belgesini alabilirsiniz. Dilekçede başvuru yapanın TC kimlik nuarası, adı soyadı ve imzası olmalıdır. Eğer öğrenci 18 yaşından küçükse Açık Lise öğrencisinin velisi alabilir.

AÖL Öğrenci Belgesi Nereden Alınır?

Açık Lise öğrenci belgesi almak için AÖL irtibat bürolarına dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Eğer MAÖL öğrencisi iseniz yüz yüze eğitim aldığınız okula başvurarak öğrenci belgesi alabilirsiniz. MAÖL Öğrenci Girişi yapmak istiyorsanız bağlantı linkine tıklayınız.

AÖL Öğrenci Belgesi Alma Şartları Nelerdir?

Açık Lise öğrenci belgesi alabilmeniz için sistemde durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Yani kayıt yenilemiş olmanız gerekmektedir. Kayıt yenilemek için duyurulan tarihleri kaçırmamanız gerekmektedir. Duyurulan tarihlerde sizden istenen belgeleri hazırlayarak AÖL Bürolarına başvurmanız gerekmektedir.

AÖL Öğrenci Belgesi Alma Şartları Nelerdir?

AÖL Öğrenci sisteminde durumu silik olanlar Açık Lise öğrenci belgesi alamazlar. Sadece durumlarını anlatan öğrenci durumu belgesi alabilirler. Ayrıca dönemi 12 ve üstü olan öğrencilere AÖL öğrenci belgesi verilmemektedir.

Kaynak: aolrehber.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak