ATATÜRK’E OLAN SEVGİNİZİ DİLE GETİREN BİR MEKTUP ÖRNEĞİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sevgili Atatürk,

Sana bu mektubu kurduğun cumhuriyetin dalgalanan bayrağı altında yazıyorum. Aradan yılar geçse de seni hala eski günlerindeki halinle tanıyoruz. Annelerimiz, babalarımızı, dedelerimiz senin başarılarını, kahramanlığını ve liderliğini bizlere her zaman anlatıyor. Bizler seni görmeden sevdik. Okullarımızda, hastanelerde, postanelerde her yerde senin resmin var. İnsanların seni bu kadar sevmesi eminim seni de çok mutlu ediyordur.

Bugün dersimizde seni anlattı öğretmenimiz. Çanakkale Savaşındaki başarılarından, Kurtuluş Savaşında bir milletin nasıl direnişe geçirdiğini, yeni bir devletin temellerini nasıl attığını gördük. O kadar imremdim ki senin hayatını dinlerken. Keşke ben de senin gibi olabilseydim. Vatan, millet uğruna yılmadan mücadele edebilsem.

Dersin sonunda öğretmenimiz bize şöyle dedi. Fikirler asla ölmez. Ölenler bedenlerdir. Mustafa Kemal’de fikirleri, yenilikleri, ve inkılapları ile her zaman yaşayacak, yanı başımız da olacak.

Gençliğe Hitabendeki bizlere verdiğin öğütleri her zaman aklımda tutuyorum. Bizlere ne kadar çok güvendiğini, kurduğun bu devleti bizlere emanet ettiğini bilmek bizlere gurur veriyor.

Sevgili Atatürk,

En kısa zamanda Anıtkabir’e seni görmeye geleceğim.  İyi ki varsınız. İyi ki bizim Atamızsınız.

*******

Sevgili Atam,

Sen çok ülkesini seven ve bu özellikle bizim ülkemizin çocuklarını seven birisin. Biz de senin ne zaman olduğun konusunu işlesek ya da olduğunu hatırlasak çok üzülüyoruz. Çünkü bir vatan sevgisini ve milliyetçiliği senin sözlerinden öğrendik. Bir ülke nasıl sevilir ve seçildiğinde neler yapılması gerektiğini de senden öğrendik. Mesela ben ülkeme iyi ve başarılı bir iş adamı olmak için çok çalışıyorum. Çünkü sen bizden vatanımızı için çalışmamızı istedin. Ülkemizin düşman elinden kurtardın. Düşmanların neden vatan topraklarına girmemesi gerektiğini de senden öğrendik. Sen kitapları, çalışmayı da çok seversin hatta bazı Türküleri de senin sevdiğin şeyleri bilmek de çok güzel bir duygu.

Atam? Sen çocukları da çok sevdiğin için bize özel bayram bile bıraktın. Sen bize olan sevgini her daim gösterdin. Bizim de bu seviye layık olmamız için çok çalışmanız gerektiğini ve çalışarak ülkemiz için iyi şeyler yapmanız gerektiğini biliyorum. Hatta senin bizim için bunu istediğini geleceği de bize emanet ettiğini de biliyorum ve bu yüzden kendimi çok önemli hissediyorum.

Seni özlediğinde Anıtkabir’e gidiyorum ve senin hayatını, eşyalarını, yatağını, köpeğini görüyorum. Bunları izlemek ve uzun süre orada kalmak bize seni hatırlatıyor ve içimizi ferahlatıyor. Çünkü sen bize sahip olduğumuz pek çok şey bıraktın. En önemlisi de üstünde yaşadığımız güzel topraklarımızı bize verdin. Ülkemin en kötü zamanlarında çalışarak ve zekânızı kullanarak vatanımızı kurtararak bize bıraktınız.

Atam, sizin çok kitap okuduğunuzu ve hobileriniz olduğunu da biliyorum

Aslında siz bizim için o kadar önemisiniz ki bunları biz kendimiz öğrenmeliyiz. Size fedakârlığımızı göstermenin başka bir yolu da sizi daha yakından tanımaktır.  Ülkemizin kurtarıcısı hakkında her şeyi bilmek gerektiğini çok iyi biliyorum. Vatanımızın en zor zamanlarında yaptığınız fedakârlıklar için ge bize böylesine güzel bir ülke bıraktığınız için size minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunarım.

******************

Mustafa Kemal Atatürk dünyada çocuklara bayram ilan eden ilk ve tek olan bir lider olarak gönlümüzde taht kurduğunu ifade ederek cümlelerimizle başlayabiliriz.

Çocuk Bayramı ile beraber sürekli olarak Ülkemizdeki ve dünyadaki çocuklar Çocuk Bayramı’nı kutlayarak da eğlenmekte ve bu bayramda eğlenceli bir şekilde hem Mustafa Kemal alınarak hem de gururlanarak sevinç içerisinde yaşamaktadır.

**********

Sevgili Atatürk,
Sana sevgimi bu mektup ile anlatmak istiyorum. Bizim için iyi bir gelecek için yaptığın fedakarlıkları asla unutmaycağız. Bugünlerde hep Bayrağımız göklerde hiç birzaman da yere doğru süzülmeyecek. Her Cuma İstiklal Marşımızı senin huzurunda okuyoruz. Senin fotoğrafını her gördüğümüzde hüzünlere boğuluyoruz. Keşke burada olabilseydin , vatanımızı nasıl koruduğumuzu görebilseydin.

Seni çok seviyoruz.

************

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurabilmek için ve ülkemizde şgal içerisinde yer alan İşgalci Devletleri ilçemizden atmak için büyük mücadeleler vermiş ve hayatını hiçe sayarak birçok konferans ve mücadele ve savaşa katılarak ülkemizin bağımsızlığını ne kadar istediğini gösteren bir liderdir.

Kurtuluş mücadelesinde vermiş olduğu önemli kararlar ve önemli birliklerle beraber Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin bağımsızlığını kazanmış ve bizlere bağımsız milli egemenliğe dayalı bir Cumhuriyet vererek Çağdaş medeniyetler düzeyine çıkarmamız için biz çocuklara emanet etmiştir.

Bizi düşman eline bırakmayan Mustafa Kemal Atatürk’e sevgimizi sunmalı ve sürekli olarak onu sevmeliyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak