AFYONUM PATLAMADI DEYİMİNİN ANLAMI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

AFYONUM PATLAMADI DEYİMİNİN ANLAMI

Afyon ne demek? Afyonun kelime köken anlamı nedir? Afyon anlamı TDK ne demek? 

 Afyon sakızı haşhaş kapsüllerinin çizilmesiyle sızan, süte benzer özsuyunun toplanmasıyla elde edilen uyuşturucu madde olarak bilinmektedir. 


Afyonum patlamadı adlı deyim herkes tarafından bilinip söylenmektedir. Afyonum patlamadı deyiminin çok ilginç bir anlamı ve hikayesi var.
Bu deyimin  kökeni ta Osmanlı zamanına dayanmaktadır. Afyonum patlamadı deyimi Osmanlı zamanında ortaya çıktı. Özellikle Ramazan ayında oruç tutulan günlerde ortaya çıkmıştır.
Ortaya çıkma hikayesi ise, "Sahurda kuzu bağırsağı, yaprak veya benzeri bir kılıf ile sarılan afyon yutulur ve gün içerisinde mide asidinin bu kılıfı yırtmasıyla afyon vücuda yayılır. Bunun sonucunda kişide sakinleşme, rahatlama geçekleşir".
Birden fazla yutulduğu durumlarda afyon paketlerinin kılıfının sarımı, bir önce yutulandan biraz daha fazladır. Bu sayede günün ilerleyen saatlerinde de sarımı daha fazla olan afyon paketi yırtılıp vücuda yayılarak etkinin devam etmesi sağlanır.
Sarımı çok olup yırtılmayan veya geç yırtılan afyon paketleri alınması gereken dozun gecikmesine neden olur ve bu kişide asabiyet yaratır.
Afyonu patlamamış deyimi buradan gelmektedir.
FATİH ŞAR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak