Burçlar Nasıl Oluştu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Burçlar ne zaman ortaya çıktı? Burçların ortaya çıkışı hangi tarihte? Burçları kim ve ne zaman buldu? Burçların ortaya çıkması ne zaman? Burçlar ortaya çıktığında neler oldu? Burçlar Ne zaman Ortaya Çıktı? Burçları kim ne zaman buldu?

Günümüzde Neredeyse herkes burçlara olan ilgi ve alaka duymaktadırlar. 
Zodyak işaretleri nereden geldi?
 

Yıldızlar, doğal dünyada insanoğlunun yıllar boyunca cevap bulmak için başvurduğu pek çok şeyden sadece bir tanesidir.

NASA Uzay Bilimleri Eğitim Konsorsiyumu Yurttaş Bilimi direktörü gökbilimci Sten Odenwald, "Doğadaki şeylere bakma ve insanlar üzerindeki etkileri tahmin etme fikrini ilk kimin ortaya attığını gerçekten bilmiyoruz" diyor. “Mağara sanatının, hayvanlara ve nesnelere, daha sonra sizi etkileyen bir tür ruh formuyla aşılanabileceği fikrini gösterdiğine dair bazı belirtiler var ve eğer bu ruh formunu yatıştırırsanız, o zaman başarılı bir av gerçekleştirirsiniz. Bu, çay yaprağı okumak gibi doğadaki şeylere gerçekten bakabileceğiniz ve onları dikkatle inceleyebileceğiniz kehanet fikri tarafından devralındı.

Astrolojinin bir türü antik kültürlerdeki çeşitli inanç sistemlerinde karşımıza çıkmaktadır.

Antik Çin'de soylular tutulmaları veya güneş lekelerini imparatorları için iyi veya kötü zamanların alametleri olarak görüyorlardı; ancak bu işaretlerin diğer bireylerin yaşamları üzerinde daha az geçerli olduğu düşünülüyordu. (Odenwald, alt sınıftaki insanların hayatları üzerinde daha az kontrole sahip olduğu toplumlarda kehanetin anlamsız görünebileceğine işaret ediyor.) Sümerler ve Babillilerin, MÖ 2. binyılın ortalarına gelindiğinde, pek çok kehanet uygulamasına sahip oldukları görülüyordu; Örneğin karaciğerdeki noktalara ve hayvanların bağırsaklarına baktılar ve gezegenleri ve yıldızları izlemenin tanrıların gökyüzünde nerede olduğunu takip etmenin bir yolu olduğu fikrinin izi Ammisaduqa'nın Venüs tabletine kadar uzanabilir . MÖ 1. bin yıla tarihlenen ve Venüs'ün hareketini izleyen bu tablet, Babil gezegenleriyle ilgili alametler olarak adlandırılan şeyin en eski parçalarından biridir . Eski Mısırlılar, yıldız desenlerinin takımyıldızları oluşturduğu ve güneşin yılın belirli zamanlarında "hareket ediyor" gibi göründüğü fikrine katkıda bulundular.

Tüm bu fikirlerin MÖ 330 yıllarında Büyük İskender'in Mısır'ı fethetmesiyle ortaya çıktığı düşünülüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak